Poznati banjalučki anesteziolog Darko Golić oslobođen je optužbi za seksualno zlostavljanje pacijenta i neće mu se uopšte suditi, jer je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka napravilo ozbiljnu grešku u dokazivanju njegove krivice.

Klovn Aleksandar Simonović

Preciznije rečeno, tužilac Aleksandar Simonović nije uključio najvažniji dokument u dokazni materijal, a to je prijedlog za krivično gonjenje optuženog.

Obično ovaj prijedlog podnosi žrtva ili oštećeni.

Kao što je već objavljeno, oštećeni je podnio ovaj prijedlog, ali zašto nije prisutan u spisima, to će morati objasniti postupajući tužilac.

Sve ovo je otkriveno i odlučeno na samom početku suđenja, pa sudiji nije preostalo ništa drugo osim da odbaci optužnicu i oslobodi Golića.

Nezavisno o tome podržava li neko doktora Golića zbog njegove dugogodišnje uloge u spašavanju ljudskih života ili ne, ovakav način „dokazivanja“ nevinosti je najgori mogući.

Poznati banjalučki doktor nije sam dokazao svoju nevinost, već mu je postupajući tužilac omogućio to svojom greškom.

Ako je tužilac eventualno imao namjeru pomoći optuženom, učinio je to na najgori mogući način.

U isto vrijeme, ne možemo ni zamisliti kako se oštećeni osjeća nakon svega, s obzirom na istražnu dokumentaciju i izjave svedoka, preživivši seksualno zlostavljanje.

Policajci i ostali učesnici u istrazi su takođe grubo prevareni, a pravosuđe je ponovno izigrano.

Tužilac Simonović bi trebao biti hitno udaljen sa dužnosti tužioca, jer ono što je učinio predstavlja ozbiljno kršenje osnovnih načela prava.

IZVOR: Nepravda zvana tužilac – Srpskainfo